sunnuntai 30. elokuuta 2015

Iho ll

Niin on lenpeästi hyväilevä,
käsi tuulen, ilman ja maan.
halaus veden.

Kosketus keholla 
Jumalan luoman.

Hipiä herkkä,
sähköä ukkosen tulvillaan,
sihisten salamoita.

Miksi peittää
moinen lahja?
Kietoa kankaisiin,
 kauneus kaikilta piiloon.

Kuin häveten
 herkkyyttä joka solussa.

Ei ole lapsi pohjoisen 
alastomuudessa
turvattu.

Tuuli kylmä ja pakkanen pureva
ihoa herkkää raastaa.

Vaateparren vahvat,
 kaiken kauniin alleen peittää,
Kuin hanki ikuinen
ihmisen yllä.

Kursi ja kiristä kureliivein,
tiivistä vahvoin villoin
kaikki muodot, kurvit,
 muhkurat, katseilta piiloon.

Luulet rumaksi kauniin kehosi,
peitä ujosti ja häpeä,
nolostu nakua itseäsi.
Pelkää pintaa sileää,

Lämmintä
luonnonlasta.


Niin alastomana ja kauniina 
synnyit.
Vailla häpeää,
pelkoa.

Niin lyhyen aikaa 
hellii aurinko
kehoa Pohjolan asukin.

Hyväilee kauniisti,
koko kehon.
Silittää pinnasta
 sydämeen saakka,
sieluun asti lämpöä
luoden.

Sulata pois häpeä,
nolostus.
Kiitä kauneudesta kehon,
sinun kaikki tämä,
sinun silittämä.

Vuosien saatossa
ryppyiseksi rakastettu
iho.


~W~

Iho

Wiehko on Waatteeton keho,


kaunis kuin kuva.

Kiristävät ja ilon ihosta

hiertää Waatteet

Wihonwiimeiset.



Suo suudella,

tuulen taipeita
,
käsiwarsia hiwellä wiiman.

ihon wapaana

hehkua.



Woimaa auringon juoda,

Silitä uurteiden,

sateen ropinassa.



Woimakas waatteeton

keho.
Kaunis kuin kuwa.



Hymyn huulille hiwelee

tuuli hellä,

Wartta kaunista

muotoilee ilma.




~W~








keskiviikko 12. elokuuta 2015

Aikaa ryhtiliikkeiden....

Joka kevät, kesä, syksy, talvi, sama laulu. Karista kesäkilot, kuori kehosi rantakuntoon. Näin vältät joulukilot. Kertyikö talvela liiaksi vararasvaa? Syksy koittaa oletko valmis? Syys, paras syy elämäntaparemontille, lähde diettiryhmään se tämä ja tuo.

On ollut huikeaa seurata ystäviä, jotka ovat laittaneet elämänsä uusiksi. Kuka milläkin tavoin. Muuttamalla toisaalle, aloittamalla koulun, perustamalla perheen, rakentamalla, tai kuten aika useat ystäväni, lopettamalla tupakoinnin, ja/tai laihduttamalla. He aloittivat ryhtiliikkeeensä, kuka mistäkin syystä ja joillakin heistä, ne on varmasti olleet yhtä motivoivia, kuin minulla aikanaan tupakoinnin lopetus. Henki, tai rööki. Vaikken aina, joka hetki, pidäkkään elämääni puolikasta puupenniä arvokkaanpana, silloin se oli sitä. Aivoverenkierto-ongelmien ja niiden aikaan saamien lisäoireistojen kanssa elo, olisi ollut, kuin arpapeliä. Kun tiedän kuolevani kuitenkin ennen pitkää, tahdon kuolla "saappaat jalassa". Kerta rähinällä, ilman pitkää kitinää, naps ja se on siinä.

Elämä on aina arpapeliä. On ihanaa että ihmiset pitää itsestään huolta ja parantavat kuntoaan. Mutta toisinaan tulee tunne että ulkonäköpaineita luodaan aivan liiankin kanssa. Kaikkien keho ei muotoudu samoin eikä jokaiselle sovi juuri se tyyli kuntoutua jonka lehdet ja lööpit hehkuttaa parhaaksia. Vaikka huolehdit itsestäsi, voi jokin odottamaton kuitenkin tulla ja aiheuttaa pysyvät vammat, joiden kanssa elämme ja kituutamme, siihin mysteeriseen loppuun saakka, sillä tyylikkyydellä, kun se meidän kunkin karttaan on piirretty. Tehkäämme siis parhaamme, Nauttien.

 Meitä voi toki kehoitella siihen ja tähän urheilu rääkkiin. Meille voi pitää syyllistysluentoja siitä, kuinka huonoja ihmisiä olemme, kun emme noudata ruokavaliota, kun emme edelleenkään siirry totaali luomuun, tai totaali kasvisruokaan, liity kuntoklubiin ja hanki kausikorttia plastikkakirurgille.

Siltikin, vaikka kaikilla tuntuu olevan hillitön hinku muuttua pienemmäksi ja hoikemmaksi, kauppojen hyllyistä, lähtee aina varmimmin ensimmäisten joukossa koon 40 kengät, koosta 40-eteenpäin vaatteet ja ne suurimmat puskurin peitteet. Ai mistäkö tiedän? Ne ovat yleensä ne koot, jotka on lopussa, kun itse hakeudun vaateostoksille. Isommat on säkkejä, eikä edes runsaammat ihmiset tahdo pukeutua säkkeihin. Pienemmät ei mene ohi korvista, eikä nenästä ylhäältä päin, eikä pohkeista alhaalta käsin. Jos yrittää muuta kautta, liepeet ei kohtaa toisiaan ja se on kyllä hiton paha vaje esim. takissa, jos nappirivi ei kohtaa vastakappalettaan.

 Suht moni meistä naisihmisistä on täyteläisiä, rintavia ja perseviä. Elämämme herkuista nauttivia kauniita ja ihania naisihmisiä. Ja miesväki, isipäginsä omaavia ja sohvaansa rakastunutta, komeasti kroppansa kantavaa, urheiluruutu kansaa. Olisi hämmentävää vaatia, että joka heppulin ja tsirbulan, olisi oltava kokoa S, M, tai L. On heitä perhosen pieniä ja siroja ja meitä laajenpien mittakaavojen väestöäkin. Ja kiitos, kauniita ja kohtuuhintaisia vaatteita, pitäisimme kaikki, näillä muodoillamme,  ja varmasti varsin mielellämme.

Ja ei, kaikki ei voi rakentaa itselleen kansakunnan vaatimaa unelmaa kroppaa. He saattaa pitää jo olemassa olevastaan. 

Toisaalta, jotkut ei ehkä pidä saavuttamastaan, mutta heille käy kuten minun kaltaisilleni epätoivo-diettaajalle. Aloitamme dietin ja huomaamme, että pahus, into ei riitä kuukautta pidemmälle. Ohjeissa sanotaan, että siihen mennessä, oisi pitänyt pudota, jo vähintään 4-5kg, mutta yllättäen, naapurilta (joka ei diettaa) on pudonnut ne 6kg ilman mitään tuskaa ja minulle dietti on tuonut (ilmeisesti naapurilta) pari kaverikiloakin tullessaan, kiitosta vaan paljon kiits, ei olis tarvinut. Miten se tapahtui? 
Ei minkään valtakunnan käsitystä.

Mini-ihmisenä minulla oli ylisuuret silmät, kapeissa kasvoissa ja joka lääkärikerralla äipälle pidettiin luento siitä, kuinka lapsi on alle käppyröiden painossa ja pituus huitelee missälie.
Minulla oli harvoin nälkä. Herkkuhimo tosin tuli varmuudella pari kolme kertaa kuukaudessa. Silloin mikä tahaansa herkku, vaikka se sitten olisi ihan perusmunakas, punajuurisallaaddi, nakit, tai se pellillinen mustkkapiirakkaa, karkkipussi, tai kasa cipsejä, se on saatava välittömästi. Saman kaltaisuus ruokailusysteemeissä, toimii edelleen. 

Minä pärjään pitkään aamupalalla ja yhdella aterialla. Mutta ruuan täytyy olla oikeasti hyvää. Ja edelleen, kiitos "naisellisen hormoonihulluuden", kun syötätys iskee, menee vaikka pikkukivet majoneesikuorrutteella. Tässä vaiheessa, kun on tunnustanut huonot tapansa, ei pitäisi huimia valituksiakaan päästää omasta kropasta, tai sen koostumuksesta. Mutta kyllä minä silti ihmettelen  etu- ja takapainotteisena ihmisenä, että mistä ne minua isompipuskuriset frouvat löytää esim. puskurinpeitteensä kokoon 85 K? Omaa kauppakassi tyyppiäkin, oli harvinaisen haasteellista tavoittaa. Ja hinnat mokomista kassukoista ovat kohtuuttomia.

Olen toki laihduttanut ja onnistuinkin pääsemään pahimmista liika kiloista eroon, mutta aikuismuotoja se ei kadottanut. Naisen keho on naisellinen. Siinä kuulu olla tissit ja perse, mukkura ja makkara. Eikä edes siksi, että löytyisi  herroille tartunta pintaa, vaan siksi, että toisilla se keho tykkää olla muodokas, kun se kerta sellainen on. Mutta vaatteet on tehty nykymaailmassa vaan hoikkia mallinukkeja ja hengareita ajatellen, ja kuka hullu hankkii itselleen upean tanssimekon, tai hippahousut, vain roikottaakseen niitä kaapissa?

Ylimääräiset dietit minulla menee tyylillä, posket kapenee ja silmät suurenee, pää pienenee, mutta kroppa pysyy samana, paitsi että, hanuripuoli laajenee ja puskuriosasto tarvitsisi lisätilaa. Ainahan toki kannattaa liikkua, että tulee lihasta sen löysän tilalle. Mutta uskallappa pitää pidenpi tauko, jonkin liikarasitustilan vuoksi, tai ihan vain siksi, että liikkuminen vartin välein ei ole enää mukavaa. 

*PING*
Alle kahden viikon, ne saavutetut lihakset, muuttuu lyllyväksi miksi lie, joka kenties kuuluu rintsarin kuppi osastolle, tai xxl koon pikkupöksyn sisuksiin, mutta joka syystä, tai toisesta, on nyt asettautunut roikkumaan, sekä liivien sekä pöksyjen, ylä-että alapuolelta, niin edestä, takaa, kuin sivuitakin.

Niin se vaan on, minun kilot on minun kannettavinani, sinun kilot kannat sinä, ja meidän kummankin kannattaa keskittyä rakastamaan, niitä omia vatsamakkaroitamme. Jos emme niitä rakasta, muttemme asioille mitään teekkään, niin ihaillaan sitten heitä  ja teitä, jotka potkitte itsenne ulos kämpästä, muokkaamaan sitä kaunista kroppaanne. Toivotaan näille reippaille parasta, eikä kauhistella, kuinka överiksi menee. Överiksi se toisinaan menee tässä itse kullakin. Yritti mitä tahaansa. Jos ei sitä huomaa itse, tulee aina joku, joka huomaa. Ja vihjaa "se ois muuten kulman takana kuntokuuria ja ryhtiliikettä tarjolla.."

PS. Kiitosta muuten Naapurin Rouvalle ja muillekin ihanille  ryhdisteleville, lenkki-, jumppa- ja humppaseuralaisilleni, vuosien saatossa kertyneistä liikkumakilometreistä. 
Mukavaa, että voin marmattaa ja nauraa kankeita jäseniäni ja pysähtymättömästi tytisevä muotoja, maailman ja kropan hullutuksia, 
 kauniille ja hoikille ja ihanasti itsensä kaltaisille ihmiselle.









lauantai 1. elokuuta 2015

Mitä helvetin naisenlogiikkaa?

Tapahtuma on jo ohi ja itsensä hillitsemisen jälkeen, voisi normaalisti koko homman ohittaa olkapäitään kohauttaen. Sanoa paska kommentti, nulju tyyppi, ja se siitä, mutta... 

Minä kidutan itseäni edelleen, sillä tunteella, minkä tilanne nosti pintaan. Ja kyllä, tämän tekstin jokatoinen sana, olisi silkaa vit.prklettä, jos en koettaisi samaan aikaan sensuroida ajatuksiani. Olen opetellut karsimaan kirjoituskielestä pahimmat kerpeleet. Puheissa ne toisinaan ottaa vallan, tämän kaltaisina hetkinä.

Senkin haiseva sontaläjä, itsekeskeisin narsisti, jota maa päällään kantaa. Hapan kutun maito. Haiseva vuohi, peruutan, loukkaus vuohia kohtaan. Ja sontaläjäkin on puhdasta luonnon voimaa, mutta Sinä. LOINEN, parasiittii, joka ainoan kielen pahin kirosana. 

Sanoisin Alkulima, jollen kokisi, sen sanana, olevan jotain hassulla tavalla ilahduttavaa.

Ajatuksensa atomeiksi vääntävänä ihmisenä, on tavattoman vaikea olla "puhtaasti"vihainen ja raivoissaan, sille, joka on lokannut. Verbaliikaa, ei voi käyttää kuten muut, sillä mielellä on puolen miljoonaa merkitystä niillekin sanoille, joita toiset ei tunnista lainkaan.

Olen ollut raivoissani eilisestä asti. Ja voi laupias taivas, miten ponnetonta se raivo on, sillä tunteille ei löydy riittävän pahaa sanaa kuvailtavaksi. Ei tarpeeksi paljon sanoja, jotta voisin lyödä maahan sen ihmisen, joka aiheutti sen mielipahan sisälleni.

Sen lisäksi, tämän vuorokauden aikana, olen käynyt läpi kaikki opit anteeksiannosta ja posken kääntämisestä ja läpikorvien valuttamisesta. Siitä, kuinka ei saa antaa ihmisten puheiden satuttaa. Mitäs sitten, kun sattuu? Ja mitäs sitten, kun wtuttaa niin,  että silmissä pimenee.  Miksi minun pitää kuunnella sitä, kuinka joku paskantärkeilevä ihminen, kaikkitietävine ajatuksineen, ottaa ja jyrää minut ja muut ympärillään olevat. Nolaa ihmisten keskellä pelkästään siksi, ettei itse osaa, tai pysty hoitamaan omaa tehtäväänsä, sen vaatimalla taidolla. Tai ihan vaan siksi, että pystyy olemaan ilkeä kelle vain, ilman omantunnon tuskia.

Toisissa tilanteissa moinen kohtelu, tuskin oisi tuottanut minulle edes tuskaa, sillä arvostelu on arkipäivää. Mutta silloin, kun joku hyökkää varoittamatta kimppuun, minun nahkani, ei suojaa minua yhtään. Asfaltti-ihottuma on taattu ja nöyryytys samoin. Näissä tilanteissa minusta tulee se sama pikkutyttö, joka koulupäivän jälkeen, mietti vastaiskuja päivän aikana saaduille solvauksille. Aivan liian myöhään, aivan liian hidasjärkisenä, aivan liian heikolla itsetunnolla. Pelin jo menettäneenä. Saasta, että sattuu.

On hankalaa olla opetettu kiltiksi. Jos oisin tempperamentiton luonne ja hillitty, niin liekkö tuo edes haaste, mutta minä ja minun kaltaiset vastarannan kiisket. Nämä raivohetket saa toisinaan epäilemään jopa Jumalan olemassa oloa. Joku Hänen luomistyössään kusee pahan kerran, kun ajattelee esimerkiksi 10 käskyä ja niiden noudattamisen vaikeutta raivo tilassa. Olisi nyt älynnyt edes antaa sen verran malttia ja kärsivällisyyttä, ettei aina tarvitsisi viettää viikkoa raivon vallassa asiasta, joka meni ohi 2 minuutissa.


Ja voisko mitenkään, olla edes sen viikon vihainen sille, joka sen raivon alkulähteenä oli. Eikä piestä lopulta itseään siitä, "etten osannut, pystynyt, kyennyt, taaskaan löytämään mielenrauhaa, vaikka itse tilanteessa osoitinkin jäätävää tyyneyttä." (Lähinnä olin niin tyrmistynyt, tutun ihmisen ilkeydestä, etten kyennyt reagoimaan.) Voisiko mitenkään olla myös niin, että vaikka kuinka toivoisin hetken tuolle iljettävyydelle, paskaa niskaan,  saisin olla sen hetken raivoissani, ilman syyllisyyttä siitä, että toivon toiselle pahaa?

Vai kuulostaako tämä normi päänsisäiseltä keskustelulta suuttuessa?
VITSI KERPELE! SE JUURI SATUTTI MINUA!
Entä sitten, ei kellekään saa toivoa pahaa, kun sitten se sattuu omalle kohdalle ja olet entistä isommasti lirissä.
No hitto totta, miten tähän sitten pitää reakoida? Tuntuu paskamaiselta ja höyryä on sisus täynnänsä, menenpä autooni, haukkumaan itseni ja ajan jonnekin pois häpeämään ja huutamaan ärsyynnystäni. AAAAAAAARG!!!!

Vaikken minä oisi alun alkaen, ansainnut mitään siitä ilkeilystä, jota osakseni sain, päädyn pääni sisällä, koko tilanteen konnaksi, koska Jumaliste, olen ollut vihainen ja ajatellut pahaa toisesta ihmisestä, koska minä olin hänelle vihainen siitä, että hän oli minulle ilkeä. KUKA TÄSSÄ KUVIOSSA ON ROISTO JA KUKA TOIVOTON IDOLIITTI!!!!!??????


Minä vaan kysyn?