tiistai 9. huhtikuuta 2024

Ritvan linnut

Olit vahvasti läsnä päivässäni. Jotakin sinulle tärkeää tapahtui selkeästi. Sen ennakoiminen alkoi jo aiemmin, eilen se vahvistui, kun näin sitruunaperhosen ja muuttolintuja. Tänää Pulkkilan-Harjulla maailma loppui. Sumu oli niin sakea, ettei mitään muuta näkynyt, kuin auton nokka ja pätkä tietä. Loppu oli valkoista usvaa.

Monen hengenvedon ajan odotin putoamista järveen, tai rotkoon, mitä vain, jotta tuo epätodellinen maailma ympärillä näyttäisi valtansa. Hiljaisuuden täyttämä utu, päättyi yhtä mystisesti, kuin oli ympärilleni tullutkin. Peltoaukeaan, jossa oli kurkikaksikko. Sinun lintuja.

Minä tiedän, että niillä on monille paljon merkitystä, niin humoristista, kuin sydämen merkitystäkin, mutta sinun tiesin rakastavan noita uljaita ripakinttuja. En ymmärrä vieläkään, mikä oli sinun viesti minulle, mutta olen kuulolla. Tämä päivä on sinulle merkityksellinen.

Ja ajattelen sinua edelleen lämmöllä ja ikävöiden. Onnea sinne Utuverhon taa. Ehkä sitten, kun kuulen Kurjen laulun, tiedän mikä oli viestisi tässä päivässä.

Lämmin halaus Sinulle. 

~W~

lauantai 6. huhtikuuta 2024

Terve

 Kävin joskus, taannoin, kauan kauan sitten, keskustelun siitä, miten ja miksi kukin tervehtii, kuten tervehtii. Päivää, hei, moi ja sitä rataa. Keskustelussa tuli esiin, ettei eräs keskustelutoverini katsonut voivansa käyttää sanaa Terve, koska ei voinut tietää varmasti, että toinen on terve ja jos tervehditty sitten vaikka pahoittaa mielensä, kun hän niin ajattelemattomasti, tervehtii sairasta ihmistä. 

Tuijotin keskustelun aikana, jonkin aikaan kaukaisuuteen ja mietin höpsösti, että minun ihmiset sitten sanovat halkovan atomeja ajatuksillani. Ja oikeassa olivat. Mie olen pohtinut tätä keskustelua jo enemmän kuin 10 vuotta. Välillä se palaa uudelleen pähkittäväksi, kuin oisin vasta eilen käynyt tämän keskustelun.

 Olen aikojen saatossa löytänyt ajatuksen punaisen langan, mutta käytän silti edelleen tavatessani ihmisiä, usein Terve- tervehdystä. 
Myös heille, joiden tiedän sairastelevan.

Minuun ei nimittäin tarttunut tuo ajatus, että Terve-sana olisi mielipahan alku. Kun sanon Terve vastaantulijalle, minä sydämestä saakka toivoin, että hän on terve ja hyvin voiva.

Saamen kielessä toivotettiin buerre beaivi = Hyvää päivää ja siihen vastattiin muistaakseni Ipmel Addi, jonka tarkoituksen, joku tulkkasi olevan Jumal' antakoon? Voin muistaa väärikin, tuon merkityksen,  mutta se oli mielestäni tavattoman kaunis tervehdys ja sopi kaikkiin vuorokauden aikoihin, koska miksipä emme, toivottaisi Jumalan antavan hyvää kaikkiin hetkiimme.

Ja miksi en siis minäkin Tervehdyttäisi ihmisiä Terveeksi sanomalla Terve. Ajatuksen voima on suuri ja ihmeellinen. Välillä me solmitaan ajatuksillamme itsemme umpisolmuun ja täysin ulospääsemättömään sumppuun ja toisinaan meidän omat ajatukset auttaa, meidät ja ystävämme, rakkaat ihmisemme, ulos siitä umpisolmusumpusta.

Minä toivotan jatkossakin Terve. Kun sanon niin sinulle, näethän, että se sana on kehystetty kukkakuvioilla ja ihanalla sydänrivistöllä, kuten somessa kaikki kehystellään. Lisäksi sen toivotuksen mukana tulee luja halaus ja älytön määrä hattaran keveyttä koko olemukseesi. Kaikki viidessä kirjaimessa. Tärähtävän topakasti ja ilolla. Sysmäläisittäin.


TERVE
rakkaudella
~W~