keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Luonnonkansan Turinoita: Cityviimalla sopivaksi

Tuiskuinen keli ja ajelu TulenKullan kidassa (tai mahassa, miten asiaa katsoo.)oli jännittävä, kaikille meistä. Vaikka auton ratissa itse olin ohjaavinani, tuntui toisinaan, että sinne mentiin, minne TulenKulta tahtoi. Mutta keli oli kylmä, eikä nuotioita ollut juuri haukattavaksi, joten alkoi lohikäärmeenkin liekit hiipua. Cityliikenteessä sen oli parempi kulkea Pikkumustan puskurilla ja puhallella tieltä lumia. Sen liekin lämpöä, ei voinut lumikaan vastustaa, toisin kuin Jalon avuliaisuutta.

 Kun TulenKullan olemuskin alkoi kutistua, sen oli siirryttävä autoon lämmittelmään ja säästämään voimiaan tärkeänpään tehtävään. Voitte kuvitella, miten lämpimäksi muuttui tunnelma autossa. Muutaman kerran juutuimme mäkiin ja kerran parkkipaikalle, mutta Jalon ja Hitupikkuisten apuunkutsuja, ei kukaan pystynyt vastustamaan ja niin olimme taas liikkellä. 

Perillä kiersimme joulutorin, näimme joulupukin ja ihanan jouluisia kojuja myyjineen, tunnelma oli edelleen lämmin viimasta ja pakkasesta huolimatta. Hitupikkuiset toisinaan hyppäsi taskuuni, tai Jalon parran sekaan, jotkut rohkeat jopa TulenKullan selkään lämmittelemään. Mutta niin kylmä oli kaupungin tuuli, että Tulenkulta kutistui kutistumistaan. Kun se sopi kämmenelleni, nostin sen reppuuni ja laitoin siellä olevaan pakettiin. -No niin teehän taikasi ja kun on valmista tule takaisin. Minullakin on ovet auki sinulle. Kiitos, että olit apunamme tänään.

TulenKulta puhalsi käsilleni liekkiä, -älä minusta huolta kanna, kulkekaa varovasti. Vien viestiä meikäläisille, että sinä olet minun ystävä ja Sysisisydämen on syytä pitää pyrstönsä kurissa sinun suhteesi. Paluumatkalle lähetän Valkeantähden sinun avuksesi, katsotaan jos huomaat hänet, ei juurikaan tuiskusta erotu. Minä palaan luoksesi, kun Citymöyhijän ovi on asennettu.
-Lohikäämeiden Kievari. Voi yhden kerran. TulenKulta hykerteli tyytyväisyydestä. -Älä omi, tahdotaan mekin siellä kulkea, torui Tytti. -Johan toki tietenkin. Vaan meidät kutsuttiin ensin.

Hys nyt ollaan perillä, viekää ilo joka nurkkaan tässä paikassa, mutta älkää häiriköikö ketään. Kun on aika lähteä, kukin tietää mitä tekee.
Citymöyhijälle Tiedoksi. Kun Ovi on paikoillaan, koputa sitä kolmesti ja toivota väki tervetulleeksi. 


~Kirjuri~   

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti