torstai 15. joulukuuta 2016

Luonnonkansan turinoita: Valoa lauluista.

~*~
Selkeää selkeämmin sanottu, vaan en minä kyllä edelleenkään tiedä mitä tehdä, vaikka Satulan emäntä niin sanoikin. Katselen peilikuvaa ja toivon, että sieltä tulisi lisää ohjeita. Olimme mielestäni hyräilleet jo hyvän tovin. Suuria muutoksia ei ollut tullut, mutta muutaman uuden tähdenlennon olimme saaneet välähtämään yötaivaalla.

Yhtäkkiä ikkunasta peilautuu kissan naama, se kurkki ja katselee ja käpittää kuvajaista ja käyttäytyy hupaisasti. Heilautan kättäni kuvajaisen edessä ja kissa seuraa sitä. Koputan ikkunaan ja kissa käpittää ikkunaa, se tekee kaiken perässäni, näinpä siis oletan, että se myös näkee minut. Se istuu sirosti kuvajaisen eteen ja kohottaa päätään ja mauuuuuukuuuuu. En voi olla nauramatta, ääntä ei kuulunut, mutta olin varma, että tuo kissu lauloi. ”Annoitkos äänen avauksen? Mustankissan tango, vai jotain muuta?”

Kissa katselee meihin ja on taas kuin maukuisi. Muistin lapsuuteni runokirjasta mietelauselman. 

”Kissa istuu akkunalla,
kutoo pientä sukkaa,
Älä itke tyttö rukka,
itkus menee hukkaan,
kolme sanaa Sinulle,
ole ystävä minulle.”

Olen kyllä varmasti, kiitos kun ilahdutit, sanoin ääneen ja jatkoin hyräilyä. Kattilaisen ”toiveesta” se Mustankissan tango ja sen jälkeen jostain syystä muistinkin vain joululauluja, ensin Petteri Punakuono, sitten kuusipuu ja kulkuset, mutta mistään en muistanut alkua pidemmälle.
Kysyin susilla tulleilta vierailtamme, muistiko he mitään lauluja? Hymyillen he sanoivat, ”johan toki, ennen tänne tulloamme teimme Kattilan Kievarissa laulun.” He ottivat rumpunsa ja huilunsa ja aloittivat aikamoisen humpan, ei ihan tavanomaista musiikkia, ei sellaista, mitä oisin ennen tänne tuloani kuullut. Mutta kovin se oli tarttuva.
Sanat kutsuivat apujoukkoja.

Kun musiikki alkoi tulvia ympärilläni, tuntui kuin olisin ollut taas koulumatkani varrella Usvakansan joukossa. Kuulin äänen,
Emme pääse ylös tunturille, sillä jäädymme, jos saavumme sinne. Millaista apua tarvitset, ystäväni? ” ”Tunturin Usva?” ”Minäpä minä, mitä tahdot tietää?”
~*~













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti