lauantai 10. joulukuuta 2016

Luonnonkansan turinoita: Aamurauhaa

~*~
Tuona yönä, tai aikana (sillä Pimeän ollessa niin voimansa tunnossa, oli vaikea sanoa mitä vuorokauden aikaa varmuudella elimme.) Nuoren kirjurin muistoja, tulvi unien täydeltä. Tontut vastaanotti kaiken tiedon ja välittivät kaiken tarpeellisen ikkunan kautta minulle, Satulan emännälle kuten Juuso minua kutsui.

Minun Punapääksi nimeämä Nuori Kirjuri nukkui. Ei tosin enää kauan sillä olin laittanut täältä väkeä liikkeelle. Keinot Otsamolle pääsyyn oli aenneet Punapään kutsun jälkeen. Jotta saattaisimme toimia Pimeyden huomaamatta, samoja ovia ei kannattanut käyttää liian usein, sillä taikuus jätti jälkiään. Luonnonkansan väki siis käyttäisi mielikuvitustaan kuten mekin ja kulkisivat, sekä tuulten mukana, että kaikin keksiminsä keinoin tunturille. Kaikki hyrisivät tyytyväisyydestä, sillä tämähän oli kuin Suuri Seikkailu.

Näin ikkunasta, kun Huubert nykäisi Punapäätä varpaasta. ”Aika herätä, ystävä.” Tyttö heräsi silmiään hieroen. Me inhoamme aamuherätyksiä, emmekä todellakaan ole parhaimmillamme silloin. Tytti raapusti vihkoon viestiä.”Muistatko kirjoittamasi tarinan? Oletko tehnyt sen jo loppuun?”

Kirjoitin vastauksen. ”Muistan pätkittäin, muistikirjan sivut kadotettiin viisi vuotta sitten, silloinen minä koin sen olleen niin surullinen, ettei sitä voinut kirjoittaa loppuun. Emme vaan muistanut, että jos kirjoitetun on jo joku muu, kuin Kirjuri lukenut, tarina jää eloon, vaikka tekstin hävittää. Uusi tarina on alkanut jo, mutten ole kuullut tarinaa vielä loppuun.”

Mitä tarkoitat, ettet ole kuullut?” raapusti vuorostaan Juuso ”Niin, kuulen päässäni tarinoita, runoja ja ajatuksia, joskus tunnistan ne omikseni, joskus kertoja on joku muu. Nyt me kirjoitamme kaikki yhdessä, sekä menneisyydessäni, että tässä ajassa. Tämä on kai taas yksi, näitä tämän maailman taikuuksia. En osaa tarkemmin selittää. Mutta saatte pian vieraita. Älkää antako Punapään vielä kirjoittaa. Hän tuskin on tajuissaan unien jäljiltä, kahvia ja ruokaa. Ja Aamurauhaa, oli kello mitä tahaansa.”
~*~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti