lauantai 1. joulukuuta 2018

Luonnonkansan turinoita: Voiko Kirjurit kadota? Osa II

Kuulitko Tytti? Postilaatikko rapsahti, koettaako Kattilaväki karata luukusta maailmalle? kysyi Tervas-Entti eräänä päivänä. Kesken rauhallisen rupattelun, eteisessä räpsyi ja kolisi koko Kievarin väki pyrähi katsomaan mikä moisen louskutuksen piti.

Pieni tonttu räpsytteli luukkua ja koetti vuoroin vetää ja vuoroin työntää, suurta valkeaa kirjekuorta luukusta sisään. "Asuuko täällä joku,
 joka odottaa kirjettä? Tai edes postitonttua?" "Minä odotan. Oi Poksu ystäväni, viimeinkin sinä olet täällä." Kiljahti Tytti ja juoksi vauhdilla eteiseen auttamaan ystävänsä luukusta sisälle."Hei kaikki.Tämä on ystäväni Poksu, Joulupukin postikonttorilta. Hän on ollut siellä töissä, jonkun vuosisadan jo. Ilmoitteli taannoin tulevansa joulukuussa käymään, onhan siitä toki jokunen joulukuu jo mennyt, mutta parenpi nyt, kuin ei tällöinkään. Tervetuloa Satulan Kievariin."

Syntyi hilpeä hälinä ja kaikki esittäytyivä toisilleen, Tytti kävi nykimässä kirjuria korvasta ja heitti viimein ciliä kirjurin teemukkiin, jotta oisi jotain huomiota saanut, mutta hetken yskittyään tämä vajosi vajosi taas vihkoihinsa.

Kun Poksu alkoi puhua kirjeestä, tuli kirjuriinkin liikettä. "Mikä kirje mistä? Näyttäkäähän." Hetken aikaa näytti kirjuri entiseltään ja kaikki ryntäsi innoissaan hänen luo juttelemaan ja kyselemään koska laitettaisiin seuraava turina bittitaivaalle? "Anteeksi en ehdi juuri nyt, on hiukan töitä ja asioita." "Lukisitko kirjeesi ääneen, niin mekin tietäisimme mistä on kysymys." Pyysi vierailulle sattunut HillaMaija. Kirjuri kurkisti HillaMaijaa ja hetken hän näytti siltä, ettei olisi tajunnut pyyntöä. "Ai niin tämä kirje, hetkinen ja kotva...Tervetuloa opiskelemaan... Minä pääsin kouluun" kirjurin ääni oli sekä tyrmistynyt, että ilahtunut, hetkellisesti näytti jopa siltä, että hän pyörtyy, tai alkaa itkeä pelosta..

Kaikki liike vierailijoiden taholta päättyi ja kirjuri kiirehti puhelimeen ja aloitti selostuksensa..

Ymmärsittekös jotakin? supatti Juuso Rrömppäinen ja muut ravisti päätään, Jalon tuima ilmeiset kasvot näytti siltä että kohta hän laittaa tuulemaan, jos ei joku jo vihdoin selitä jotakin..

~kirjuri~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti