torstai 27. marraskuuta 2014

Suvaitsevaisuus.

Tunnustan suoraan. En ole suvaitsevainen.
En siedä perheväkivaltaa, en naapurihäiriköintiä, en koulu-työpaikka, tai nettikiusaamista. En selän takana puhumista, en syrjimistä missään muodossa, miltään ikäluokalta, ketään kohtaan, en edes niitä kohtaan joilla olisi tosiaan syytä hetken aikaa katsella omaa napaansa kauemmas ja omaa napaansa lähemmältä. 

Meillä on kaikilla syytä muuttaa katseen suuntaa toisinaan. Ihan siksi, että ehtisi tarkistaa kuinka paljon napa kerää nöftää ja ihan siksikin, että onko toisilla mahdollisuus katsoa napansa nöftää, vai onko sekin jo viety, niinkuin tuhkat pesästä?

Se uutistarjonta.
 Saako Lörtsy olla Lörtsy, tai Karjalanpiirakka Karjalasta, vai vaan riisistä. Voiko ja saako, vain hetero olla parisuhteessa (siis jos sattuu sen suhteen löytämään? Eihän sekään ole niin sanottua, että löytyy sanon minä.) Maailmassa olisi niin paljon muutakin mihin tarttua ja suuret päättäjät tarraa epätoivon vimmalla kiinni pilkkuihin. Vai onko joku muu kiinnittänyt huomiota siihen, että rommipullossa oisi tosiaankin ollut joku julkisuudenhenkilö? Ainiin olihan hän joskus vuonna nakki ja suttura pornoteollisuuden multipeenis? nimeltään Ron mitälie sama kun se alkohooli, jota ei saa mainita Wiskin lisäksi. (Häpeäkseni, vai helpotuksekseniko lie tunnustan, etten ollut koko juomaan, tai mieheenkään, kiinnittänyt mitään huomiota aiemmin. Tarmoilijana ollessani katsoin, että etiketissä oli joku tahra, enkä kiinnittänyt siihen muuta huomiota, kiitos Kyseisen Ron-herran videon tajusin melkein mistä on kysymys, jonkun nimikko juoma ei saa enää olla hänen nimikko juoma, koska hän on oikeasti olemassaoleva henkilö. Seuraavaksi sensuroidaan kai Karl Fazer?)


Ihmiset juo, syö, tupakoi ja harrastaa intiimiä kanssakäymistä, sekä pilkkujen, että pisteiden, sekä toistensa kanssa. Kaikki on kivaa kohtuullisissa rajoissa, mutta yllättäen kaikesta, mitä ihmiset tekee jonkun toisen ihmisen mielestä liikaa, aletaan tekemään laitonta

Ihmiset ovat juoneet ikiaikojen, siitä saakka, kun joku keksi käyttää viinimarjamehun, tai jonkin muun nestepitoisen juomansa. 
Humaltui ja havaitsi humalakokemuksensa hauskaksi ja ressitasonsa nollaavaksi. No humalaista idioottia en suvaitse, enkä humalan tuomaa väkivaltaa, siis selvänkään ei tarvitse känninkäistä piestä, olkoon känninkäinen kuinka rasittava ja hermostuttava tahaansa. Mutta en kyllä suvaitse selväjärkiseksi todettua valtion virkamiestäkään, joka asemansa turvin voi suustaan päästää sammakon ja vaikka kokonaisen lantapatterillisen paskaa, eikä häntä silti haasteta oikeuteen kunnian loukaamisesta, tai rasitisista kommenteistaan. 

Jos tahtoo kunnioitusta, niin mukavaa olisi jos kunnioitettuhenkilö, kunnioittaisi muitakin, kuin vain itseään. Hyvän aseman luulisi jollain tapaa tekevän ihmisestä kiitollisen, iloisen ja jopa ajattelevaisen heitä kohtaa, joiden asema ei ole niin kehuttava, mutta toisin tuntuu käyvän tässä maailmassa. En pidä siitäkään, suvaitsen, vaan en pidä.

En pidä Siitä, että ihmiset tuhoaa itsensä alkoholilla huumeilla lääkkeillä ja jos jonkinmoisilla aineilla, holtittomalla käytöksellä hullulla vaaran tavoittelulla ja aivottomuudella. En pidä siitä, mutta se, että he tekevät kuten heidän täytyy, minun on suvaittava. Minun on suvaittava ja annettava anteeksi monta asiaa, mitä ihmiset tekevät, ihan vain itseni vuoksi. Sillä, jos jatkuvasti hönkäisen palkokasvustoa hengityselimiini, kun joku maailman laidalla tekee jotain täysin minun periaatteitani vastaan, niin pian sisälläni ei ole tilaa hengittää. 

Enkä suvaitse enää elää itseni kanssa, jos minun on jatkuvasti tuomittava joku muu, tai itseni siitä, että ajattelen, toimin tai hengitän eritavoin, kuin toiset, nukumme eri aikoihin syömme, juomme, harrastamme, tai vanhenemme eritahtiin. Uskomme erilaiseen Jumalaan, palvomme kuka mitäkin, tai ei mitään. Jos Jumala loi miljoonia erilaisia kukkia eläimiä ja ihmisiä niin miksi hän oisi tarkoittanut, että kaikkien pitää rakastaa, lisääntyä ja elää sammalla tavoin? 

Onhan niitä kaksineuvoisia kalojakin, enkä usko, että niiden keskuudessaan pohditaan, että onko tuo nyt laitaa, että setä ois täti? Ne on ja se siitä tarinasta.

Suvaitkaa suvaitsemattommuus ja sallikaa napanöftä.


Kaikella rakkaudella ~W~


Ps. Kuvat ei liity millään muotoa tekstiin, mutta... Hei. Ei ne ole tainneet liittyä yhteen aiemmissakaan teksteissäni. ;) <3 


~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti