sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Rauhaa pinnalle maan...


Mihin aika juoksee?Toisaalta miksei juoksisi? Tällä hetkellä maailma on aika kummallinen. Minäkin tavallaan juoksisin eteenpäin, että nopeammin pääsisin johonkin, minkä unelmoin olevan paremmin, kauniinpaa ja ilahduttaisi meitä kaikkia, eikä vain jotakuta. Yhtä, suuresta laumasta.


Näin tänään auringon pilkistävän pilvien raosta ja eilen ostoskeskuksessa ilahduin suuresta "joulukuusesta", jolla ei ollut mitään yhteistä sen lapsuuden aikaisen joulukuusen kanssa. Ilahduin hulvattomista asioista, joista yleensä en jouluisin pidä lainkaan. Väkimäärä, kaupat, kaupunki. Mutta minä en ollut joululahja ostoksilla. 
En aio "lahjoa" ketään tänäkään jouluna. Ellen todella, todella, löydä jotain niin kivaa, että se huutaa ystäväni, tai lähi-ihmiseni nimeä. Lahjon teidät, kun koen sen hyväksi, oli vuodenaika mikä tahaansa. Lämpimällä halauksella vaikka, jos se tuntuu siltä parhaalta lahjapaketilta, siihen hetkeen.


Toivon kovasti, että tekisitte itse samoin. Jos haluatte muistaa lähi-ihmisiänne tehkää se siksi, että löysitte jotain, jonka antaminen tekee teille hyvän mielen. Vaikkette saisikaan sen vastalahjaksi jotain, olisitte iloinen ja onnellinen, koska löysitte jotain ihanaa, mielestänne ihanalle  ja lahjan arvoiselle ihmiselle. Pyyteettömästi.

Muistakaa, että tuleva kuukausi on ihan muuta kuin helvetti. Se on juhlanaihe, ei lahjapakkoa, eikä kiireen keruuta. Ehdottomasti EI taloudellista paniikkia. Tavara on tavaraa, se ei tee meistä onnellisia. Makustele, mitkä joulun perinteet sinä tahdot säilyttää. Heitä pois ne, jotka ei palvele enää.  Hampaita kiristyttävä joulu, ei ollut se mihin enkelit meitä valmisti, opastaessaan seuraamaan tähteä.

Minun tähti vie tänä vuonna hiljaisuuden jouluu, ristiriitaisilla, hiukan surullisilla ajatuksilla, mutta kiitollisenpana kuin koskaan ennen. Olen kasvanut tänä vuonna enemmän kuin ikinä. Selvinnyt suuremmasta ja pysäyttävimmistä tilanteesta, kuin oisin vuosi sitten uskonut ja edelleen minä osaan rakastaa. Rakkaitani, ystäviäni, läheisiäni, lemmikkejäni, elämää ja ennen kaikkea nyt jo itseänikin.


Tulkoon joulukuu.
Ja kaikille Joulurauha.


Mitä suurimmalla rakkaudella ~W~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti