tiistai 30. joulukuuta 2014

Muutoksen tuulet.

On ollut loistavaa huomata, miten paikkakunnaltamme on löytynyt yhteishenkeä tärkeään asiaan, eli lasten koulunkäynnin parantamiseen. Koulumme ovat kasvattaneet suuren lauman luku-ja laskutaitoisia lapsia aikuisiin mittoihin, tekemään työtä, niin koko Suomen, kuin pikkuisen kotokuntammekin hyväksi. Kiitos siitä.

Nyt on muutosten aika, vanhoissa koulurakennuksissa oppilaiden ja henkilökunnan terveyttä vaarantaa vanhojen rakennusten huono kunto, homeongelmat ja sisäilman laatu. Monet ovat näiden vuoksi oireeille hyvinkin vahvasti. Terveydelliset seikat on siis osoittaneet, että vanhat koulurakennukset ovat tulleet tiensä päähän. Näin se on kaikella elävällä, on aika elää ja aika kuolla, muutokset on osa elämää.

Nyt uutta tilalle. Väihkölän koulun pihaa koristaa parakit, joissa jatkaa kouluaan osa äidin ja isin pikku kullanmuruista ja muita väliaikaratkaisuja on löydetty myös, uutta pysyvää ratkaisua odotellessa. Tilanteissa on aina puolensa ja puolensa mutta niihin en tässä takerru. Pääkallon paikalla olleet ja lehdistön edustajat on tuoneet ne omalta osaltaan hyvin esiin, siltä näkövinkkeliltä, kun he sitä katsoo.

 Vaihtoehtoja on löytynyt useanpia, kun on tahtoa, löytyy taitoakin, sillä kuntamme on täynnä viisaita miehiä ja naisia. Tilanne on vaatinut pikaisia ratkaisuja, mutta niin pikaisia ne ei tietääkseni ole, etteikö niihin olisi mahdollista tehdä muutoksia, kun muutokset on koko kunnan ja sen kuntalaisten yhteiseksi eduksi.

Tämä kaunis Sysmämme on aina ollut "hurjan miehen" maineessa. Sitä mainetta on nyt ollut ilo katsella muunmuassa, noin 20km tukkitalkoiden puitteissa. Hurjat miehet, ehkä naisetkin sai kerättyä melkomoisen määrän puuta talkoo ajatuksella, egolokisen hirsikoulun puolesta, adressit ovat täyttyneet nimistä ja hirsikoulun kannattajista. Ihanaa te hurjat kotokuntani edustajat. Tämmöisiä tempauksia lisää.

Nyt olisi Sysmän kunnan päättäjillä riemastuttava tilanne osoittaa rakkautta vahvaa kuntaansa, vahvoja kuntalaisiaan, sekä ihania, vahvoja ja sisukkaita, tulevaisuuden toivojaan kohtaan ja unohtaa "näin on aina tehty asenteet" ja miettiä päätöksiään uudemman kerran. Kun täältä kuitenkin tuntuu löytyvän tätä pitkään piilossa ollutta Sysmäläistä Sisua. Eikö olisi upeaa katsoa kuinka Sysmäläinen Sisu puhaltaa oikein kunnolla ja tekee Ilon hirsistä Suomen kauneimman koulu, tulevaisuutemme toivoille. 

Rakkaudella ja Isoilla hatun nostoilla kaikille heille, jotka ovat jo tähän mennessä pitäneet isosti "tikkuja ristiin", hyvän ilmapiirin puolesta. Tuuletetaan asenteitamme oikein suurella mittakaavalla ja annetaan positiivisille asiolle niiden ansaitsema mahdollisuus. T~Miia Wilhelmiina Sysmäläinen~



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti