perjantai 7. kesäkuuta 2013

Luomuruoto.

Ihastuttavaa kierrellä shoppailemassa cityatmosfäärissä. Sovittaa liian pieniä ( kokonumeroltaan oikean kokoisia) vaatteita liian pienissä sovituskopeissa, liikaa suurentavien peilien ja olmiksi tekevien loisteputkien valaistessa hyllyviä läsyjä, roikkuvia rintoja, selluliittiä pursuavia reisiä ja kurttuuntuneita, hiestä kiiltäviä ja punottavia kasvoja. Aamulla liikkeelle lähtiessä peilistä katsoi, sopusuhtainen, iloisen pirteä ja nuorekas alle nelikymppinen nainen ja illalla kotiin palatessa, peiliin jätti vilkaisematta, yli viisikymppinen, väsynyt, kärttyinen lihava  ja huonokuntoinen vanhapiika-akka. Cityatmosfäärikö tämän muutoksen teki vai mikä ihme? Näissä kriisifiiliksissä elelen vielä muutaman päivän päästäkin.

Minusta vaatteet on kauniita ja muotisuunnittelijoilla loistavia ideoita vaatteiden teossa, mutta jossain kohdin heidän ja vaateteollisuuden ja kuluttajien käsitys, päälle sopivista vaatteista ei kohtaa. Jos menen kauppaan niin minun pitäisi ostaa vaatteita, jotka valuvat päälleni kuin kaapu paljastamatta pienintäkään kurvia kehosta. Iso rintainen ja suuri perseinen nainenhan on jokaisen unelma, Ah paitsi sen iso rintaisen ja suuri perseisen itsensä. Jos minä lähtiessäni koinkin itseni kauniiksi, tai ainakin mukiin meneväksi, niin kotiin tullessa oloni oli kuin valtameritankilla, tosin uppoamassa olevalla valtameritankilla.

"Tiimalasivartaloksi" minun jalot muotoni kaiketi luokiteltaisiin. Mutta mitä iloa sellaisesta vartalosta on kun ei sellaiselle vartalolle tehdä vaatteita? Nykyvaatteet vaativat laudan ja mielellään todella kapean ja ohuen riman, kapeilla ja ohuilla käsillä ja jaloilla. Lähes nelikymppisen ihmisen ei pitäisi koettaa pukeutua nuorekkaasti, eikä huomiota herättävästi, sillä nuorekkuus tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että olet huomattavan hoikka, enemmän anorektikko, kuin ikäsi mukaisesti jo tissit ja pakarat saanut. Huomion herättämistä on jo se että pukeudut nykyisiin "muotiluomuksiin"  ja siihin kokoon joka luulet olleesi. Jos mahdut vaatteeseen herätät huomiota mitä varmimmin, hassun kurvikkaalla makkaran kuorella.

Minun geeneilläni ei olla langan laihoja, enkä sellaista edes tahtoisi. Mutta muutaman vuoden sisällä olen enemmän kuin kerran harkinnut rintojen pienennytystä ja muutoinkin muotojen muokkaamista huomattavasti poikamaisenpaan tyyliin. Mukavuudenhaluni ei auta asiaa, sillä liikun mieluiten kävellen, tai pyörällä, en salilla, enkä hikipisaroita aikaan saaden. Tanssi-intonikin on kadonnut, joten sekin kiinteyttävä liikuntamuoto on jäänyt syrjään. Ja ruoka on hyvää ja suklaa makealle maistuvaa. Olen normaali nainen. Niin kuin maailman kaikki naiset. Ja vaikka näin kesäisin on lämmintä ja ihanaa, ei edelleenkään ole lupa liikkua julkisilla paikoilla alasti. Mutta kun nämä nykyiset vaatteet on tehty niin, että vaikka kuinka pukee oman kokoluokkansa vaatteet, tulee tunne kuin olisi alasti. Ei siksi, että vaatteet oisi niin mukavia, vaan siksi, ettei niissä ole kangasta juuri nimeksikään. Jos sitä on, se on kummassa, melkeinpä jopa turhassa paikassa, ei povea, eikä makkaroita, tahi p.vakoa peittämässä, vaan haaruksissa ja kainaloissa. Ja minä rakastan kyllä "lepakkohioja" ja "haaremi housuja" mut mut.., ois kiva jos niillä vaatteilla hiukan peittäisi myös niitä kriittisenpiä paikkojansa.

Ei ole onni ja autuus kulkea ihmisten ilmoilla "puskurit"  ja pakarat arvosteltavina. Vaikka pukeutuisi peittävästikin niin siinä ne on, kuin julkisesti tuijotusta vaativana. Olen jopa epäillyt, että niillä on kädet ja kasvot ja ne ilmeilee ihmisille, sillä sukupuolesta riippumatta, varsinkin "puskuri-osioon" luodaan useammin katseita, kuin kasvoihini siinä yläpuolella. Ja oletettavasti ne ilmeilee naisille ikävämmin kun miehille, sillä useammasti naiset suhtautuu olemukseeni varsin nuivasti. Anteeksi, en voi niille mitään ne on kasvaneet tämmöisiksi ihan itse. En pumppaa niihin lisäaineita, enkä syötä niitä sen erikoisemmilla lannokkeilla, kun muutakaan olemustani. Ja jos ne käyttäytyvät sopimattomasti en tiedä siitä itse mitään. Ne on rasvaa, ei silikoonia, eikä edes lihaksia, rasvaa.

 Kroppani on luomua, ihan juuri sitä mitä Luoja suuressa viisaudessaan loi. Pahoittelen, minulle se on keho, jolle en ole oikeastaan luonut aikoihin muuta ajatusta, kuin sen mitä muutkin ihmiset omalleen. "Olisipa se toisenlainen" Onnellinen hän, joka ei kaipaa muutoksia kehoonsa. Minä hiukan kaipaan, vallankin "joka naisen rakastaman" Shoppailukierroksen jälkeen. (Sen lisäksi kovin usein tulee mieleen toive, että oisin ollut nuoruuden rättikässän tunnilla tarkenpana. Olisi toiveita saada itsensä näköistä puettavaa.)

                                     Niin kauniista ja naisellisista vaatteista pitäen -W-

2 kommenttia:

  1. Totta... kaikki vaatteet on valmistettu teinejä varten. Miks ihmeessä aikaihmiselle, jonka läskit eivät enää ole sitä kiinteää laatua, ei valmisteta vaatteita jotka pukisivat häntä ja peittäisivät suuremmat puutteet? Ei esim. löydy kesämekkoa jossa ois hihat... puolhihat.. Ovat kai liian vaikeita ommella. Nykyompelimot kun ovat niin huonolaatuisia että osaavat vain tehdä vaatteita laihoille luiruille alle kakskymmpisille. Harmittaa oikein. Kyllä me varttuneemmatkin antaisimme rahan kiertää kunhan olis mitään ostettavaa. Sitä mieltä minä, enkä ole edes ylipursuavan lihava, vaan ihan tavallinen keskiikäinen nainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie olen ylitsepursuileva. =D Rehevä ja runsas, vaan silti käsittääkseni sellainen keskikokoinen. Mutta luulen että minunkin on vielä "helppo" löytää vaatteita verrattuna minua rehevänpiin ja lyhyenpiin naisiin. Tai tai kaikin tavoin pienikokoisiin naisiin, harva pienenpi kokoinen haluaa ostaa vaatteitaan tai kenkiään lasten ja nuorten osastolta, mutta kokoja ei vaan löydy aikuisten puolelta.Ja kun makuja on niin monia ja konsteja yhtälailla. Meillä äitee kopisteli sisään kangaskauppaan ja valkkasi kankaat ja vei minulta saumurin. Jotta käy se näinkin. =D

      Poista