lauantai 7. toukokuuta 2016

Hei Äiti.

On niin kiva, kun olet siinä. Pyörämatkan päässä, lenkki reitin varrella, käden ulottuvilla, puhelimen soiton päässä. 
Kiitos kun olet ollut, apuna hankalissa tilanteissa, riitakumppanina turhista asioista. Kuuntelemassa niin hyvät, kuin huonotkin uutiseni.

Kiitos kun olit tekemässä kanssani työtä. Kuluttamassa aikaa, jutellen ja vain hiljaa ollen. Motkottamassa minulle, moittimassa, neuvomassa ja olemassa ärsyttävä. Kiitos siitä, ettet toisinaan ole tavoitettavissani. Kiitos kun olet turhautunut minuun, käskenyt minut matkoihini. Kiitos, että olet antanut palata isonpienkin riitojen jälkeen. Itkenyt kanssani ja minun vuokseni, aiheuttamastani tuskasta ja mielipahasta ja silti ollut minulle äiti, ystävä ja auttaja.

Kiitos, kun olet antanut minun olla sietämätön moukka, tyhjäpäinen teini, kovaääninen kakara ja herkkä taiteilijasielu, tulevaisuuden toivo ja toivottomuus, pieni, iso ja melkein aikuinen, joka hetki jotakin, mutta etupäässä sinun lapsi, murheenkryyni ja maailman keskipiste. Kiitos, kun siedät minut pahimmillani.

Kiitos kun olet nauranut kanssani, vetänyt minua höplästä, pyytänyt kahville ja kanssasi syömään. Kiitos, kun olet tullut kanssani kahville, istunut valmiiseen pöytään, kun minulla on ollut sinulle jotain tarjottavaa. Kiitos, että olet ollut mukana niin paljossa. Kiitos kun tiedät, millainen olen parhaimmillani. Kiitos kun olet kasvanut minun kanssani, etkä vain kasvattanut minua.

Kiitos, kun olet ollut helppo ja vaikea ihminen, työteliäs ja luova, ankarin arvostelijani ja pitkäaikaisin salainen ihailijani. Kiitos, että olit paikalla silloin, kun se on ollut mahdollista ja antanut tilaa, kun se on ollut tarpeen. Tullut avukseni silloin, kun olen pyytänyt. Kiitos, että jaksat olla arvosteluni kohteena. Minä olen ihminen, joka vaadin usein hermoiltasi eniten. Olen iloinen, että olet silti edelleen siinä. 

Kiitos, kun olet oppinut, ettei halaamisesta kulu. Kiitos, kun olet oppinut puhumaan kanssani. Kiitos, että kestät senkin etten kuuntele.

Minä en ole täydellinen lapsi. Onneksi sinäkään et ole täydellinen äiti. Ikinä milloinkaan en kuitenkaan löytäisi itselleni, rakkaanpaa, ihailtavanpaa, kauniinpaa ja tärkeänpää  ihmistä, kuin sinä.



Kiitos, että olet minulle se ainoa oikea Äiti.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti