maanantai 3. joulukuuta 2018

Luonnonkansan turinoita: Voiko Kirjurit kadota? Osa IV

4.12.2018 Nykyhetki...

Kirjuri, Kirjuri, Kirjuriiiiiiiiiiiiii heräääää... Hmmm, mitä...? Hereillä, oi älä hypi naaman päällä Juuso,  ei kun Tytti, ei kun... Hei hei kuulkaas nyt kaikki, palako täällä, vai mikä hoppu tässä on? Koko Kievarin kävijä kaartti nököttää, kuka mitenkäkin päin makuuhuoneessa  ja Juuso,Tytti,Poksu, Hilirimpsis ja Roopertti Rupsu, Hyppivät vuoroin vatsallani, pääni päällä ja tyynyiltä sängylle.

"Kunnet herää senkin rontti!" Mitä ihmettä minä nyt olen taas tehnyt? Väsyttää, nukuttaa, on vielä yö, kello on vasta kaksi."Teitkö oven? Lähetitkö Poksun postin mukana?"Tein oven ja lähetinkin sen ja Poksun postin mukana, samassa pakkauksessa, Tein siis kaikki. Mikä hätä tässä nyt?
"Mikähätätässänyt kysyy hän!" Tytti kuulosti kiihtyneeltä, Liki samalta, kuin silloin kun olin polttaa Hiirolan Siirin saappaan.

"Näetkös sinä meidät ja kuuletkos nyt?" Näen kyllä ja kuulenkin, kun noin metelöitte. "No hyvä, sitten tiedetään, että olet oikeasti meidän Kirjuri ja tässä hetkessä. No, katsoppas nyt oikein tarkkaan ja mieti, kenen meistä EI kuuluisi juuri nyt olla tässä, vaan ihan toisaalla? " Tuijotin hetken koko komppanjaa ja sitten tajusin...Poksu? Miten sinä siinä? Missä on hiippalakkisi? Tapahtuiko paketille jotain?

"Eii, mutta ai kuinka jännittävää se oli. Ei edes tulomatka Joulupukin postikonttorilta tänne, ollut niin jännittävä, Ensin mentiin Kuor-mautossa, sitten Pakuttiautossa, junassa ja lenkoneessa... ja sitten klopsahdettiin luukusta perille ja kirjettä avattiiin ja Huuuuiiii mie säikähin ja katosin." "Etkö laittanut pakettiin käsiteltävä varoen kirjettä, kuten käskin?"kysyi Tytti Laitoin, kuoren sisälle kuten käskit...Tytti puhahti "paketinko sisälle minä sen käskin laittamaan?" Hmmm en ole ihan varma, oli niin paljon kaikkea... Mutta eih-n sitä tosiaan näe jos... voihan Kurttu...!Anteeksi, enhän minä taas ajatellut.. Haluatkos uudelle reissulle Poksu..? 

Poksun posket punehtui innosta. Taitaa olla niin, että lähdemme kerran vielä postittamaan kirjettä, koko Turina-poppoon kanssa. Meillä on Poksu Postitonttu postitettavana.

Ps. Kaima-Tytti. Tytti Hompsantuu-Tomeralta terveisiä ja pahoittelut Kirjurin puolesta, Ovesi, ei vielä toimi koska, Poksu ei kyennyt sitä taikomaan, teemme parhaamme, jotta se toimisi piaan, Kirjuri Unohti Taas Kerran Jotain Oleellista..Hmpf... (Minähän pyysin jo anteeksi Tytti) Muista koputta siihen oveen kerran, tai kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti